Trattkantarellsoppa  
Från Lenas jubileumsfest. För 4 personer.  
   
Ingredienser:  

2 msk smör
1 finhackad schalottenlök
4 msk torkade trattkantareller
2 msk vetemjöl
6 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 köttbuljongtärning
1/2 msk tomatpuré
ca 25 g grönmögelost
1,5 dl vispgrädde
2 msk torr sherry
1 msk persilja
 

 

trattkantareller

Gör så här: Foto: Lars-Erik Olsson

Blötlägg kantarellerna ca 1 timma, häll av vattnet. Fräs lök och svamp i smör, tillsätt vetemjöl och rör om. Späd med vattnet, fond och tärning. Rör om hela tiden. Smaksätt med tomatpuré och grönmögelost. Tillsätt grädde och sherry. Låt soppan sjuda minst 15 minuter. Garnera med persilja

 
[Tillbaka]
© Lars-Erik Olsson