Stekta flundror  
Stekta päddor är en sommarrätt som inte går av för hackor. För 2 personer  
   
Ingredienser:  

4 flundror
Panering:
1 ägg
2 msk vetemjöl
2 msk skorpmjöl
1/2 tsk citronpeppar
1/2 tsk salt
2 msk smör eller margarin

 

flundror

  Foto: Lars-Erik Olsson
Gör så här:
Rensa och flå flundrorna på bägge sidor. Knäck och rör ihop ägget i en djup tallrik. Blanda vetemjöl och skorpmjöl i en annan tallrik. Panera flundrorna i ägg och sedan i mjöl-/skorpmjölet. Låt ligga på en tidning i några minuter och stek med smör eller margarin på svag värme i en stekpanna. Krydda med citronpeppar och salt. Flundrorna är klara när köttet släpper från benen.

Serveras med kokt potatis, riven morot och remuladsås.
 
[Tillbaka]
© Lars-Erik Olsson