Skinkstek med knaprig svål  
Lite Danskt över det hela. För 4 personer.  
   
Ingredienser:  
1 kilo skinkstek med svål
3 morötter
1 gul lök
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
3-5 dl vatten

 

 

#########

Gör så här:
Låt svålen sitta kvar på skinksteken! Skär igenom svålen kors och tvärs i fyrkanter om 2 cm som ett rutnät och lägg steken i en ugnsfast form med rutmönstret upp. Skala morötterna och lök och dela i bitar och lägg dem i formen. Krydda och sätt in steken i ugnen på 175 grader. Häll på vatten efter 20-30 minuter. Ös sedan lite då och då och fyll på med mer vatten om det kokar torrt. Strax innan steken är färdig så öppna ugnsluckan på glänt så blir svålen extra knaprig.

Gör en gräddsås på stekspadet. Serveras med morötter, lök, rödkål och kokt potatis.
 
[Tillbaka]
© Lars-Erik Olsson