Rörihopbröd  
Ett mustigt matbröd som görs med yoghurt som bas. Receptet nedan är till ett bröd.  
   
Ingredienser:
Rör ihop:
1 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 dl havregryn
1,5 msk bakpulver
1 dl solroskärnor
1/2 dl grovkrossade valnötter
1/2 dl torkade aprikoser
1 tsk salt

Tillsätt:
4 dl yoghurt naturell
1 msk flytande honung
1/2 msk matolja
rörihopbröd
 
Gör så här: Foto: Lars-Erik Olsson
Rör ihop de torra ingredienserna i en skål och vispa ihop yoghurt etc i en annan. Rör snabbt ihop allt till en kletig deg som du häller ner i en smörad och bröad form. Använd en sked och forma till brödet efterhand. Strö till sist över lite solroskärnor. Ställ in i en ugn som håller 200 grader i en timme eller tills innertemperaturen är 96 grader. Låt brödet kallna i formen med duk över. Låt brödet sätta sig över natten innan det skärs upp. 
 
(Tillbaka)
© Lars-Erik Olsson