Revbenspjäll  
Honungsglaserade. För 4 personer.  
   
Ingredienser:  

1 kg tjocka revben gärna med lite fett på utsidan
1 msk olivolja
2 morötter
1 gul lök
2 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk krossad rosmarin
2 msk honung
3-5 dl vatten
 

 

Gör så här: Bild: svensktkott.se
Smörj in revbenen med olivolja. Lägg med bensidan upp i en ugnsfast form och krydda denna sida med salt peppar och rosmarin. Sätt in i ugnen i 200 grader. Vänd efter 30 minuter och krydda ovansidan. Skala morötterna och lök och dela i bitar och lägg dem i formen och häll i vattnet. Sänk värmen till 175 grader. Ös sedan lite då och då.  När revbenen börjar bli knaperstekta (efter minst en 1 timme) häll över honungen. Stek ytterligare i ca 30 minuter. Låt svalna och skär upp.

Gör en gräddsås på stekspadet. Serveras med de stekta morötterna och löken, rödkål, pressad gurka och kokt potatis.
 
[Tillbaka]
© Lars-Erik Olsson