Rådjursgryta  
Recept för 4 personer.  
   
Ingredienser:
6-8 hg grytbitar. Innerlår eller ryggbiff med file
1 liten gul lök
1/4 purjolök
2 dl grädde
2 msk torkade trattkantareller (läggs i lite vatten före)
1 röd paprika
2 msk syltlökar
2 msk spad från syltlöken
1 tsk kinesisk soja
1/2 tsk svartpeppar
1-2 tsk salt
1/2 tsk timjan
1 msk kalvfond
emaljgryta
Gör så här: Foto: Lars-Erik Olsson
Bryn grytbitar i en stekpanna eller stekgryta. Tillsätt skivad lök och purjolök samt grädden. Tillsätt den skurna paprikan, syltlök med spad och svampen. Krydda. Låt koka upp och låt sjuda sakta under lock i ca 1,5 timme. Blanda lite mjöl med smör som vispas ner i grytan och låt koka sakta i 3-5 minuter. Smaka av och servera med potatismos eller kokt potatis och kokta brytbönor eller broccoli.
 
(Tillbaka)
© Lars-Erik Olsson