Musselpasta  
Egenkomponerat recept. För 2 personer.  
   
Ingredienser:  
1 burk blåmusslor i vatten
1/4 purjolök
4 msk Parmesanost, grovriven
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, grovmalen
2 portioner Pasta, Tagliatelle
2 msk Olivolja,
Grappolini Florens E.V.
 

 

 

musselpasta

Gör så här: Foto: Lars-Erik Olsson
Öppna burken med blåmusslor och låt vätskan rinna av. Ta av det yttre skiktet på purjolöken. Lägg ett snitt i mitten och skiva den sedan i ca 2 mm breda strimlor. Riv parmesanen med den grova sidan på rivjärnet. Koka pastan al dente.
Lägg upp pastan portionsvis i en djupa tallrikar och tillsätt musslor, purjolök, parmesanost, flingsalt och svartpeppar. Ringla till sist över olivolja. Blanda ihop.

PS. Snåla inte med billig olivolja. Grappolini oljan i receptet är värd varje krona.
 
[Tillbaka]
© Lars-Erik Olsson