Leos Köttgryta  
Egenkomponerat recept för 4 personer  
   
Ingredienser:  
8 hg grytbitar av nöt
2 msk olivolja
3 morötter
2 gula lökar
2 msk tomatpuré
1 tsk kinesisk soja
1 msk honung
3 dl vispgrädde
1 tsk oregano
1 tsk svartpeppar
2 tsk salt
vetemjöl till redning
Pasta - Tagliatelle
 

 

Leos Köttgryta

Foto: Lars-Erik Olsson
Gör så här:
Skala morot och lök och dela i stora bitar. Bryn grönsaker och kött i en stekgryta. Tillsätt tomatpuré, soja, kryddor och  grädden. Låt grytan småputtra i 1-2 timmar tills köttet blir riktigt mört. Red med lite mjöl och vatten så att grytan blir lite simmig. Servera i djup tallrik med Tagliatelle.
 
[Tillbaka]
© Lars-Erik Olsson