Kycklinggryta  
Kycklinggryta med paprika för 4 personer.  
   
Ingredienser:
1 kg kycklingfile
1 msk margarin eller smör
1 spetspaprika
1 liten lök
1 morot
2-3 dl matgrädde
1 msk tomatpure
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk basilika
1/2 tsk aromat
majsmjöl till jämning
kycklinggryta
 
Gör så här: Foto: Lars-Erik Olsson
Skär grytbitar av kycklingfilen ca 3 cm bitar.  Skär ner paprikan, lök och morot. Bryn kycklingfilen i en gryta tillsätt paprika och lök och tomatpuren. Krydda. Rör om och tillsätt grädden. Låt grytan puttra i 30 - 40 minuter. Jämna av med lite majsmjöl. Servera med potatis eller pasta med en grönsallad.
 
(Tillbaka)
© Lars-Erik Olsson