Köttfärspaj  
Detta recept på en god köttfärspaj har jag fått av syrran. För 4 personer.  
   
Ingredienser:  

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gr margarin

Fyllning:
3 hg köttfärs
50 gr rökt skinka
1/5 dl tomatpuré
1 stor gul lök
2 dl köttbuljong
1 vitlöksklyfta
1 tsk kinesiskt soja
1 msk oregano
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar

Stanning:
1 påse 40 gr riven parmesanost
2 ägg
1 dl vispgrädde
 

paj

Gör så här: Foto: Lars-Erik Olsson
Pajdeg: Blanda vetemjöl och margarin i en bunke eller kör det snabbt i en matberedare.  Tryck sedan ut degen i en pajform och ställ in den i kylen i 20-30 minuter. Förgrädda pajskalet 10 minuter i 225 grader.
Fyllning: Hacka löken och fräs den i lite margarin. Tillsätt och bryn köttfärs tillsammans med löken. Skär den rökta skinkan i 1x2 cm bitar och tillsätt tillsammans med tomatpuré, köttbuljong, soja, vitlök samt kryddor. Låt köttfärsen puttra i 30 minuter.
Stanning: Blanda under tiden ihop ägg, vispgrädde och parmesanost.

Häll på fyllning och stanning i pajformen och grädda ca 20-25 minuter i 200 grader. Servera med en god sallad.
 
[Tillbaka]
Lars-Erik Olsson