Pasta med köttfärssås  
För 4 personer.  
   
Ingredienser:  
6 hg blandfärs
2 morötter
1 gul lök
2 stjälkar selleri
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 msk senap
1 buljongtärning
2 vitlöksklyftor
2 tsk oregano
1 tsk rosmarin
2 tsk socker
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk persilja
2 dl vatten
 

 

#########

Gör så här:
Skala och riv morötterna. Hacka lök och selleri. Bryn morötter, lök och selleri i olivolja. Ta upp och bryn sedan köttfärsen. Häll tillbaka grönsakerna. Tillsätt de krossade tomaterna, senap, buljongtärning, vatten och kryddor. Låt köttfärsen småputtra i 40-50 minuter. Krossa vitlöken och tillsätt tillsamman med persiljan i slutet av koktiden. Smaka av och krydda extra efter smak.

Servera med Spagetti eller Penne toppat med riven parmesan.
 
[Tillbaka]
© Lars-Erik Olsson