Kavring  
Kavring är ett mörkt bröd som är perfekt till rökt ål, gubbröra eller till sillen.  
   
Ingredienser:  

6 dl vetemjöl
9 dl fint rågmjöl
2 tsk salt
1 tsk mald kummin
2 dl mörk sirap
20 g margarin
1 paket jäst
5 dl mjölk
 

 

kavring

Gör så här: Foto: Lars-Erik Olsson
Häll ner mjöl, kummin, sirap och margarinet bitvis i en bunke. Smula ner jästen. Värm mjölken till 37 grader och tillsätt. Knåda degen noga och låt den jäsa under en bakduk i 60 min. När det jäst klart dela i två delar och lägg upp i smorda brödformar.  Jäsa ytterligare 60 min. Sätt formarna i mitten av ugnen som har 175 grader. Grädda i 60 min. Ta ut och låt svalna på galler.
 
[Tillbaka]
© Lars-Erik Olsson