Gravad Havsöring  
Hittade detta recept med rosepeppar vilket ger en rund och fin smak. Perfekt till Julbordet.  
   
Ingredienser:
2 kg file
1 dl salt
1 dl socker
2 msk rosepeppar
2 tsk vitpeppar
2 knippor dill
Gravad havsöring
 
Gör så här: Foto: Lars-Erik Olsson
Filea havsöringen. Låt skinnet sitta kvar eller ta av det.  Grovkrossa pepparkornen. Blanda salt, socker och peppar. Grovhacka dillen. Strö lite av kryddblandningen och dill i en 5 liters plastpåse som placeras i en ugnsform. Lägg i den ena laxfilén med skinnsidan nedåt. Strö på kryddblandning och dill. Lägg i den andra filén ovanpå med köttsidan nedåt. Strö över resten av kryddblandningen och dillen.

Vik ihop till ett paket och lägg in i en plastpåse som försluts noga. Låt ligga i kylen i 3 dygn. Vänd paketet två gånger per dag. Ta upp öringen och skrapa av kryddor och dill. Lägg på ny dill.
 
(Tillbaka)
© Lars-Erik Olsson