Glasmästarsill  
En favorit till påsk eller midsommar.  
   
Ingredienser:  
2 salta sillar
1 bit pepparrot i skivor
1 liten morot i skivor
2 små rödlökar i skivor.
2 tsk hela kryddnejlikor
2 tsk gul hel senap
2 bitar ingefära
2 lagerblad

Lag:
1,5 dl socker
1,5 dl vatten
0,75 dl ättikssprit

 

glasmaster

Gör så här: Foto: TV4
Ta ur sillen och skrapa skinnet noga. Ryggbenet skall vara kvar. Låt sillen ligga i rikligt med kallt vatten ca. 8 timmar. Skölj sillen och lår den rinna av. Skär den i 3 cm breda bitar. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp den. Låt lagen kallna. Skala pepparroten, moroten och löken och skår den i tunna skivor. Varva sill, lök, morot och och kryddor i en glasburk. Hälle den kalla lagen över sillen, Låt den stå kallt 3 dagar.
 
[Tillbaka]
© Lars-Erik Olsson