Fyllda ägg  
Syrrans recept på fyllda ägg är en fin förrätt. För 4 personer.  
   
Ingredienser:  

4 ägg
1 burk ansjovis, 55 gram
1 charlottenlök
2 msk crème fraiche
1 krm grovmalen svartpeppar
1/2 sönderdelad ljus brödskiva
1/2 tsk skorpmjöl
 

 

#########

Gör så här:  
Koka äggen i 10 minuter och låt dem svalna i kallt vatten. Slå av toppen på ägget och gröp ur dem med en sked, Hacka ägg, ansjovis, lök och och blanda i crème fraichen, peppar och det sönderdelade brödet. Blanda och fyll äggskalen med fyllningen. Toppa med lite ströbröd och gratinera stående i ugn 175 grader i 10 minuter. Tips, skrynkla ihop ugnsfolie i som en form och ställ äggen på detta.
 
 
[Tillbaka]
© Lars-Erik Olsson