Bouillabaisse  
Fisksoppa med blandad fisk. För 4 personer.  
   
Ingredienser:  
1,2 kg fisk (torsk och flundra )
2 msk olivolja
1 stor lök gul lök
2 purjolökar
1 burk musslor
1 fiskbuljongtärning
1 gram saffran
1,5 dl torrt vitt vin
1,5 dl vatten
salt, vitpeppar
persilja till garnering
 

 

#########

Gör så här:
Rensa fisken. Ta bort alla hinnor men låt benen sitta kvar. Skär i 3 cm tjocka skivor. Hacka den gula löken och skär purjon i 4 cm stora bitar. Lägg löken i en kastrull med oljan och låt den puttra mjuk under svag värme, späd med vatten och vin. Krydda med fiskbuljongtärning och saffran. Smaka av med vitpeppar. Lägg i purjolöken. Salta fiskbitarna, lägg i de största bitarna först, de lite mindre och flundran sist. Koka på svag värme tills fisken är vit och fast och släpper från benen. Lägg i musslorna och låt de bli varma. Strö över hackad persilja och servera i djupa tallrikar.
 
[Tillbaka]
© Lars-Erik Olsson