Bortsch  
Rödbetsoppa. För 2 personer.  
   
Ingredienser:  

4 mellanstora rödbetor
1 gul lök
2 dl riven vitkål
1 morot
1 msk margarin
7 dl vatten
1 buljongtärning
2 lagerblad
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
klippt persilja
4 prinskorvar
2 msk Crème fraiche
 

Bortsch

Gör så här: Foto: Lars-Erik Olsson
Skala rödbetor, morot och löken. Riv alla grönsakerna med hjälp av den grova sidan på ett rivjärn. Fräs grönsakerna i margarinet i en gryta eller kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning och lagerbladen och koka i ca 20-30 minuter till grönsakerna är mjuka. Smaksätt med vinäger och salt. Skiva korven och värm den i soppan. Strö ev. över persiljan. Servera med en matsked Crème fraiche.
 
 
[Tillbaka]
Lars-Erik Olsson