Äggakaka  
För två personer  
   
Ingredienser:  
3 ägg
3 dl mjölk
1 dl (knappt) vetemjöl
1 1/2 kryddmått salt
2-3 skivor rimmat sidfläsk 150 gr
1 äpple
 

 

ägg i bunke

Gör så här: Foto: Lars-Erik Olsson
Skär sidfläsket i mindre bitar och skiva äpplet. Stek fläsk och äpple i en stekpanna, ta upp och håll det varmt. Vispa samman mjölk, vetemjöl, ägg och salt och grädda äggsmeten i fläskfettet i en stekpanna. Stick i smeten med en gaffel så att äggakakan gräddas jämt. Lägg ett lock på stekpannan och vänd upp kakan. Låt den glida ner i stekpannan och grädda även på andra sidan. Servera med det stekta fläsket och äpplet och med lite lingonsylt.

[Tillbaka]

 

© Lars-Erik Olsson